Tone har vært frivillig i Home-Start Familiekontakten Hamar i 6 år. Hun beriker manges liv og er gjerne i oppdrag hos familier med barn som har en form for funksjonsnedsettelse.

Du er min lille kamerat – Amigo!
Tone og den lille prinsen koser seg sammen. De har tid til gode samtaler, vafler og latter. Tone har tid og hun velger og bruker den sammen med sin lille venn, som frivillig for Home-Start Familiekontakten i Hamar kommune.

Det gir henne både glede og meningsfulle øyeblikk samtidig som hun bidrar til å skape en litt bedre hverdagssituasjon for en småbarnsfamilie i sitt lokalmiljø.

Tone og "Prinsen"Home-Start Familiekontakten (HSF) er et familiestøtteprogram hvor frivillige besøker småbarnsfamilier 2-4 timer i uken. Familiene som får besøk har alltid minst et barn som er under skolealder. Den frivillige tilbyr regelmessig støtte, vennskap og praktisk hjelp til småbarnsfamilier. Hjelpen gis først og fremst i familiens eget hjem. Tilbudet fra Home-Start Familiekontakten (HSF) er et supplement til det offentlige hjelpeapparatet. Hensikten er å forebygge utvikling av belastninger og stress, støtte familien på det de mestrer og avlaste etter familiens behov. Støtten som gis av den frivillige i familiens eget hjem, er gratis.

Det er faktisk ikke han som trenger meg mest, sier Tone. Det er jeg som trenger han. Jeg kan jo liksom ikke bli gammel. Han holder meg i aktivitet og jeg gleder meg til å hente han i barnehagen. Vi teller på spansk, leker med biler og tar oss små turer sammen.

Alle nye frivillige som henvender seg til Home-Start Familiekontakten, gjennomfører et forberedelseskurs før de kan gjøre en frivillig innsats som familiekontakt. Tone har vært frivillig for flere familier og hennes erfaring er verdifull for både familier og andre frivillige. ”Har du tid og mulighet vil jeg anbefale flere å prøve seg som frivillig. Du lærer mye nytt, treffer fine folk og opplever gode øyeblikk i hverdagen” sier Tone.

Home-Start rekrutterer nye frivillige i store deler av landet gjennom nettstedet Frivillig.no. Her kan folk finne noe som engasjerer dem blant over 1000 små og store oppdrag for frivillige organisasjoner. Det er gratis å bruke Frivillig.no både for de frivillige og for organisasjonene. Så langt har over 13.200 nye frivillige meldt sin interesse gjennom Frivillig.no.

Går du inn på Frivillig.no og søker på Hamar, kan du finne frivillige oppdrag fra blant annet Røde Kors, Frelsesarmeen, Hamar Frivilligsentral, Kreftforeningen og Home-Start Familiekontakten.

Se filmen om Tone og "Prinsen" under: