Hai Hang vant konkurransen om å lage Hamars signaturrett

Deltakerne Tommy Østhagen, Odd Kåre Brendemoen og Hai Hang skulle komponere en grunnoppskrift på en rett som er lett å lage over alt; hjemme, på café, i kiosken og andre steder hvor vi har lyst til å servere noe godt. Retten skal representere Hamar og navnet er Hava (Hamar-vaffel).

Én av ingrediensene skulle være potet, som Hamarregionen allerede er kjent for, og røren skulle kunne stekes i vaffeljern, som de fleste har hjemme.

- Hava skal være lett å lage, så jeg har brukt potetmos i pose, forteller vinnerkokken, men legger til at man gjerne kan bruke kokte eller revne poter for å få en fyldigere Hava. Hai presenterte fire ulike Hava-varianter i Vikingskipet.

Hva man serverer på eller sammen med Hava`en er opp til hver enkelt, og hver enkelt tilbyder vil kunne lage sin spesielle utgave.

«Vi gleder oss til å tilby Hava i våre restauranter!» skriver Café Valuta på Facebook. - En dag står kanskje Hava på menyen hos alle Hamars spisesteder, og folk kommer langveis fra for å smake, humrer Hai.

Målet er at alle lag og foreninger, små og store idrettsarrangement og festivaler i Hamar skal tilby Hava som et alternativ til sine deltagere og gjester.

Konkurransen om Hamars signaturrett ble arrangert av HOA, Fylkesmannen og Hamar kommune.

Her er Hais vinneroppskrift:

HAVA
Ca 8-10 Hava

1 pose potetmos
1 dl havregryn
1 l vann
1 egg
3,5 dl mel
1 ss potetmel
2 ss sukker
1 ts salt
1 ts kardemomme
1/2 ts kanel
1/2 ts ingefær
50 gr smeltet smør
2,5 ss soyasaus

Alt røres sammen til en Havarøre og stekes i vaffeljern. Vi vet også at noen jobber med å få laget egne Havajern.

God apetitt!

Her er flere bilder fra konkurransen:

Hava-konkurranse

Her ser du Hai Hangs Hava

Hai i arbeid

Odd Kåre Brendemoen

Tommy Østhagen

Juryen

Vinner og jurymedlemmer