Flyktningehelsetjenesten ved helsestasjonen i Hamar kommune tar imot alle nyankomne flyktninger i Hamar. De gir råd og veiledning om alt som gjelder fysisk og psykisk helse, og sørger for at alle som kommer får den helsehjelpen de trenger.

Da det denne høsten kom flere flyktninger med få ressurser til Hamar, kom ideen om å handle julegaver til alle barna som ble bosatt i 2019 i Hamar kommune. Helsestasjonen er inspirert av Stange kommune som i samarbeid med Røde kors har gjort dette i flere år. De tok de derfor kontakt med leder i Vang Røde kors, Oddvar Dufseth, som gjerne ville bidra med finansiering av prosjektet.         

Glede og takknemlighet

Helsestasjonen har stått for innkjøp og utdeling av gavene. Mandag denne uken reiste Leila Barmaki og Marianne Egeberg fra flyktningehelsetjenesten rundt til seks nyankomne familier med gaver de hadde handlet og pakket inn til barna. De møtte gjestfrie og takknemlige familier, og alle barna viste stor glede over det de fikk. Familiene er fra Sør-Sudan, Syria, Tyrkia og Kongo, og de 17 barna er i alderen 0-19 år. Alle barna fikk ullundertøy, og tenåringene fikk drikkeflasker eller klær. Målet var at gavene skulle være noe familiene har brukt for og kanskje ikke har råd til ellers. 

Gaver

Leila Barmaki og Marianne Egeberg i flyktningehelsetjenesten med årets julegaver.

 

Takk til Vang Røde kors

Helsestasjonen vil takke Vang Røde kors for positivitet, engasjementet og godt samarbeid. Tiltaket har vært en fin erfaring for helsestasjonen, som syns det er hyggelig og lærerikt å møte mennesker på deres egen arena ved å være gjest i deres hjem. Det gir de ansatte på helsestasjonen mulighet til å bygge relasjoner, etablere trygghet og få de nye familiene til å føle seg velkommen og ivaretatt.