Mange har behov for å lufte tanker og følelser med noen. Her har vi samlet noen nettsteder og telefonnummer, flere av dem har også chattetjenester. Hit kan du ringe enten du bare trenger å prate med noen eller ønsker profesjonell hjelp av helsepersonell med tausetsplikt. Les om de ulike tjenestene under, og trykk på lenken for mer informasjon.

 

Mental helse hjelpetelefon og foreldresupport

Hjelpetelefonen er Mental Helses gratis døgnåpne telefontjeneste for alle som trenger noen å snakke med. Du kan være anonym og den du snakker med har taushetsplikt.

Telefon: 116 123 (hele døgnet) 

 

Si det med ord

Chattetjeneste (8-23 alle dager)

 

Pårørendesenteret 

For deg som trenger veiledning som pårørende. Alle veilederne har helse- og sosialfaglig utdanning og taushetsplikt.

Telefon: 90 90 48 48 og chat

Åpent mandag, onsdag, fredag10-19, torsdag og fredag 10-15.

 

Kors på halsen - Røde kors

Gratis, trygt og anonymt for unge opp til 18 år. Her kan du prate med eller skrive til voksne som er frivillige i Røde Kors. De hører på det du har å si og hjelper deg om du vil. Du kan også snakke med andre på din egen alder.

Telefon: 800 333 21 og chat

Åpent 14-22 alle dager

 

Frivilligsentralen

Hamar frivilligsentral er åpen hele påsken, og kan hjelpe til med å finne en telefonvenn hvis du trenger noen å snakke med.

Telefon: 62 51 00 96

Åpent 10-14 alle dager

 

Alarmtelefonen for barn og unge

Har du det vanskelig selv, eller kjenner du noen som ikke har det bra hjemme kan du ringe hit, både hvis du trenger akutt hjelp og hvis du bare trenger noen å prate med.

Alarmtelefon: 116111 (hele døgnet)

Mail: alarm@11611.no


 

Barnevernvakten Hamar kommune

Her kan du ta kontakt dersom du selv blir utsatt for, eller kjenner til at barn eller unge utsettes for vold eller er vitne til vold, seksuelle overgrep, foreldre som ruser seg eller omsorgssvikt.

Telefon: 40 40 40 15 (hele døgnet)
 

 

Kreftforeningens rådgivningstjeneste

Hos Rådgivningstjenesten kan man få råd om kreft, rettigheter og muligheter. Tjenesten er gratis, og man kan være anonym. Vi snakker norsk og engelsk.

 

 

TenkerFoto: Adobe Stock