I den situasjonen vi er i nå ønsker vi at både innbyggere og andre benytter våre elektroniske løsninger når de skal sende brev til kommunen, så langt det er mulig.

Digital post er mer effektivt for oss som mottaker og deg som avsender, både fordi vi mottar post med en gang du har sendt den, og fordi vi kan lagre den direkte til rette saksbehandler i saksystemet. I tillegg sendes alle oplysninger helt sikkert fra deg til oss.

 

eDialog for sikker digital post

Med den digitale postløsningen eDialog kan du sende all slags post helt trygt til oss. Husk at taushetsbelagte opplysninger og personsensitiv informasjon ikke skal sendes på epost. E-post kan være en usikker kanal fordi den kan hackes, e-poster kan stoppes i spamfilter eller ikke komme fram av andre årsaker. Ved å benytte tjenesten eDialog, sender du dokumentene via en sikker kanal. Vi oppfordrer både privatpersoner og bedrifter til å benytte denne.

Slik bruker du eDialog

For å bruke tjenesten, må du logge på ved hjelp av ID-porten. Når du har logget deg inn, fyller du ut skjemaet og laster opp dokumentet du vil sende oss.

 

Slik fyller du ut skjemaet

 • Velg om du er privatperson/innbygger (fødselsnummer) eller om du representerer en virksomhet (organisasjonsnummer).
 • Obligatoriske felt er merket med * (rød stjerne)
 • Tittel: Hvilket dokument du sender og gjerne saksnummeret hvis dette er kjent.
 • Kommentar: Gi en utfyllende beskrivelse av forsendelsen din hvis du ønsker.
 • Husk å laste opp relevante vedlegg.
 • Klikk på "Send forsendelse" - forsendelsen blir kryptert og sendes direkte til vårt sak/arkivsystem. 
 • Du får kvittering med referansenummer på e-post.


Slik kan du omgjøre et dokument til PDF-format:

Hvis dokumentet du skal sende egner seg som pdf, kan det være lurt å eksportere det før du sender:

 • For Word-dokument velger du "Lagre som" og deretter filtype PDF.
 • LibreOffice og OpenOffice har egen knapp på verktøylinja som heter "Eksporter til PDF". Du kan også scanne dokumenter med mobilen din og lagre som pdf (mulig på de fleste mobiler).


Du skal ikke bruke eDialog hvis:

 • Kommunen har elektroniske skjemaer til formålet, f.eks. søknad om barnehageplass, søknad om stilling og andre søknadsskjemaer. 

 • Henvendelsen gjelder enkle spørsmål som ikke skal journalføres hos oss, uten sensitive eller taushetsbelagte opplysninger. Da kan du sende e-post til postmottak@hamar.kommune.no.

Digital post

Foto: Adobe stock

 

Ta imot digital post fra kommunen

Velg en digital postkasse for å få posten raskt og sikkert frem til deg. Forskjellen på digital post og "vanlig" epost er at posten sendes kryptert og sikkert fra oss til deg, og at du da vil ha brevene fra oss trygt oppbevart i din postkasse. Du er ikke lenger avhengig av å ha papir-brevet for å ha informasjonen tilgjengelig. Du kan også svare på digital post du har mottatt fra oss, direkte fra din digitale postkasse.

Det er to forskjellige typer postkasser som tilbys, Digipost og E-boks, her kan du lese mer om disse:

Digipost

E-boks


SvarInn

Vi tar imot post via SvarInn fra andre kommuner og virksomheter. 


Lurer du på noe?

Ta kontakt med oss på tlf. 62 56 30 10 så hjelper vi deg videre!