Hamar kommune har nå sendt ut tilbud om time til alle innbyggere over 18 år som har registrert seg i vaksinekøen. Det betyr at alle prioriteringsgrupper har fått tilbud om vaksine. Monica Bratås, prosjektleder for koronavaksinering i Hamar, forteller at Hamar kommune har opplevd god respons fra innbyggerne:

- De aller fleste har registrert seg i kø og bestilt time når de har fått tilbud, og vi har derfor hatt god flyt på vaksineringen gjennom sommeren.

Det gjenstår likevel fortsatt noen innbyggere som ikke har registrert seg i kø, og noen som ikke har respondert på invitasjonen til å bestille time. Disse håper vi melder seg nå: - Målet nå er å få vaksinert alle innbyggere med første dose. Vi håper derfor alle som vil ha vaksinen benytter seg av muligheten nå, sier Bratås.

 

Bestill time selv

Timeboka ligger nå åpen på kommunens hjemmeside, og her velger du selv tidspunkt for begge doser. Hamar kommune får levert mRNA-vaksiner både fra BioNTech Pfizer (Comirnaty) og Moderna (Spikevax). Ledige timer blir oppdatert i timeboka når vi vet antall doser vi mottar pr uke av vaksinetypene.

Her kan du bestille time til koronavaksine.

Du kan også ringe vaksinetelefonen på tlf 62 56 32 00 for å bestille time.

 

Drop-in i Vikingskipet for dose 1

Tirsdag 3. august kan du få første dose av vaksinen ved å møte opp i Vikingskipet mellom kl 14:30 og 16:30 uten å bestille time på forhånd. Tilbudet er til innbyggere i Hamar som ennå ikke har bestilt time for første dose. Du trenger ikke si fra om at du kommer, men du blir registrert i Vikingskipet når du møter opp. Husk å ta med legitimasjon. Time for andre dose blir satt opp samtidig.

Vi har 200 vaksinedoser tilgjengelig denne dagen, og vaksinerer så langt beholdningen rekker etter først-til-mølla-prinsippet.

 

Andre dose

Hamar kommune følger retningslinjene fra FHI. Innbyggere som allerede har fått vaksinen og har fått time til andre dose, må foreløpig forholde seg til intervallet og datoen de har fått. Det er ikke mulig å få dose 2 ved drop-in. Føringene fra FHI sier at det vil bli aktuelt å gi dose 2 med kortere intervall fra uke 32, samtidig som vi sikrer at alle får første dose. Når det blir aktuelt å flytte timer for dose 2, vil de som blir berørt få mer informasjon.

 

Gi oss beskjed hvis du ikke ønsker vaksine

Innbyggere som allerede har registrert seg i vaksinekø, vil bli ivaretatt og få tilbud om time fortløpende. Hvis du ikke ønsker å ta vaksinen, eller du har fått tilbud om vaksinen et annet sted, oppfordrer vi deg til å registrere dette slik at vi har oversikt over hvor mange innbyggere som gjenstår.

Registrer deg her hvis du ikke ønsker vaksine

 

Alle over 18 år

Alle over 18 år kan nå bestille seg time for koronavaksine. Foto: Adobe Stock.