Alle som har time til dose 2, vil etter hvert få en SMS med mulighet til å velge seg en ny time. SMS-ene sendes ut uke for uke. Etter hvert vil altså alle som har fått time til dose 2, få melding med tilbud om forkortet intervall og ny time. Det må være minimum 4 ukers intervall mellom vaksinedosene, så det er ikke mulig å bestille ny time med kortere intervall enn 4 uker fra første dose.

Vi får levert veldig mange vaksinedoser de neste ukene, så det er viktig at du går inn og fremskynder timen din når du får tilbud. I løpet av uke 36 regner vi med å nærme oss slutten av massevaksinering av befolkningen. Hvis du ikke velger nytt tidspunkt selv, vil du etter hvert automatisk få tilsendt et nytt tidspunkt fra oss. 

 

Velg ny time selv når du får SMS

Når du mottar tekstmeldingen, klikker du på lenken som følger med og velger deg en ny time i Helseboka. Du kan se alle ledige timer med riktig intervall for deg. Det er ikke mulig å bestille ny time med kortere intervall enn 4 uker fra første dose.

  • Følg lenken til Helseboka
  • Velg "logg inn direkte" og logg inn med bankID eller bankID på mobil
  • Klikk "endre time" og "flytt time" for å få opp alternativer
  • Velg ny time

Hvis du ikke har mulighet til å bestille time selv, kan du ringe vaksinetelefonen på 62 56 32 00 når du får SMS med beskjed om at det er din tur.

 

Kan jeg velge hvilken vaksine jeg får?

Du får tilbud om den vaksinetypen som er tilgjengelig den dagen det er din tur til å få dose 2. Ukentlige leveranser bestemmer antall vaksiner kommunen har av de ulike vaksinetypene, og vi kan ikke forutse disse lang tid i forveien. Selv om du fikk Pfizer-vaksinen som dose 1, kan du derfor bli tilbudt Moderna-vaksinen som dose 2, og motsatt. 

Comirnaty (Pfizer) og Spikevax (Moderna)er svært like vaksiner basert på samme teknologi (mRNA) og gir beskyttelse mot det samme proteinet fra viruset (spike-proteinet). Vaksinene kan kombineres etter retningslinjer fra FHI.  Dette er den raskeste måten å få fullvaksinert flest mulig på.

Kommuneoverlegene anbefaler å la seg vaksinere med den vaksinen man får tilbud om - les mer her.

Informasjon fra FHI om vaksinering med to ulike koronavaksiner.

 

Flytt timen din

Når du får tekstmelding fra oss, kan du selv gå inn og flytte timen din for 2. dose.