Målet med oppfriskningsdoser er å øke beskyttelsen mot alvorlig sykdom, gi forlenget beskyttelse og bedre beskyttelse mot nye varianter av viruset.

Hamar kommune kommer til å tilby oppfriskningsdosen til aldersgruppene over 65 år så snart vi er ferdige med influensavaksinering av målgruppene, det vil si fra uke 45. De samme aldersgruppene er i målgruppen for influensavaksine, og de to vaksinene kan ikke gis samtidig. Det skal gå minimum 6 mnd mellom andre dose av koronavaksinene og oppfriskningsdosen. Vaksineringen vil foregå etter samme prioriteringsrekkefølge som første dose, altså de eldste og sykehjemsbeboere først:

  • Sykehjemsbeboere og innbyggere over 85 år
  • Innbyggere i aldersgruppen 75-84 år
  • Innbyggere i aldersgruppen 65-74 år

 

Målgruppene får informasjon

Det er foreløpig ikke mulig å ringe og bestille time for oppfriskningsdose. Vi kommer med mer informasjon til aldersgruppene om hvordan vaksineringen vil foregå med en gang vi har planlagt det praktiske rundt gjennomføringen.

 

Pasienter med alvorlig svekket immunforsvar kan bestille time 

Innbyggere som allerede er anbefalt 3. dose av vaksinen fordi de har nedsatt immunforsvar, kan bestille time når de har mottatt brev fra spesialisthelsetjenesten.

Les mer om 3. dose til deg med alvorlig svekket immunforsvar.

 

Dose3