Målet med oppfriskningsdoser er å øke beskyttelsen mot alvorlig sykdom, gi forlenget beskyttelse og bedre beskyttelse mot nye varianter av viruset.

Vaksineringen vil foregå puljevis

Alle innbyggere som er 65 år og eldre vil etter hvert få tilbud om en oppfriskningsdose av koronavaksinen. Timebestillingen for den første gruppen åpner mandag 8. november. Alle innbyggere i aldersgruppen som fikk 2. dose for mer enn 6 mnd siden, vil motta brev med praktisk informasjon i begynnelsen av uke 45. De samme innbyggerne får en SMS med lenke til timebestilling når det er deres tur til å bestille time. Innbyggere som ikke har mulighet til å bestille time digitalt, kan ringe vaksinetelefonen når de har mottatt denne SMS’en.

Det skal gå minimum 6 måneder mellom andre dose av koronavaksinen og oppfriskningsdosen. Informasjon og tilbud om time sendes ut puljevis. Innbyggere i aldersgruppen som fikk andre dose for mindre enn 6 måneder siden, kan altså ikke bestille time i denne runden, men får informasjon og tilbud når det blir deres tur.

 

Ledige timer til alle som får brev

Erlend Skåret, prosjektleder for koronavaksinering i Hamar kommune, ber innbyggerne være tålmodige når de skal bestille time, og bestille digitalt hvis de har mulighet:

– Mange innbyggere mottar brev fra oss samtidig, og vi forventer derfor stor pågang på vaksinetelefonen i perioder. Vi oppfordrer alle som har mulighet, til å bestille seg time digitalt via lenken de får tilsendt på SMS, eller ringe tilbake litt senere hvis det er kø. Det er nok vaksinedoser og ledige timer i uke 45 og 46 til alle som mottar brev fra oss, slik at alle som ønsker oppfriskningsdosen vil få time i løpet av kort tid.

 

Oppfriskningsdoser på Maxi storsenter, andre timer i rådhuset

Vaksinesenteret for oppfriskningsdoser ligger i 2. etasje på Maxi storsenter. Det er gode parkeringsmuligheter utenfor, heis er tilgjengelig, og det vil bli skiltet slik at man finner frem til vaksinelokalet.

Det nye vaksinesenteret på Maxi kun vil benyttes til vaksinering med oppfriskningsdoser. Alle som har time til dose 1 eller 2 skal møte i rådhuset som før. Bekreftelsen du får på SMS når du bestiller time forteller hvor du skal møte opp hvis du er usikker.  

Vi har god erfaring fra Vikingskipet, og legger opp til at vaksineringen skal gå like smidig i det nye vaksinesenteret. Innbyggerne kan hjelpe oss ved å møte så presis som mulig til vaksinetimen sin, og ikke for tidlig.

På den måten blir det venteplasser nok til alle, og en god flyt inne i vaksinelokalet.

Vaksine