De siste ukene har smitten av covid-19 økt på landsbasis, og også en betydelig økning i sykehusinnleggelser.

Smittespredningen er størst blant uvaksinerte, men også vaksinerte personer smittes, blir syke, og smitter videre. Erfaringen er at det i hovedsak er eldre personer med risikotilstander og uvaksinerte voksne som blir alvorlig syke.

I Hamarregionen har det vært relativt lite smitte med koronavirus de siste ukene. Det har imidlertid vært en betydelig økning i regioner rundt oss, og vi forventer derfor at smittetallene i Hamarregionen også kommer til å stige. 

- Hvis alle gjør noen enkle grep nå, kan vi sammen bremse smittespredningen fremover. Det aller viktigste er at alle med nyoppståtte luftveissymptomer holder seg hjemme og tester seg, sier kommuneoverlege Einar Sannerud Stødle. Dette kan bidra til å forebygge at også Hamarregionen havner i en situasjon med så stort press på helsetjenesten at man må ty til inngripende tiltak for å få kontroll på smitten.


Gratis selvtester i kommunene 

Alle husstander anbefales å ha selvtester liggende, slik at man raskt og enkelt kan teste seg ved symptomer. Kommunene har utlevering av gratis selvtester. 

Her kan du hente tester i Hamar:
 

  Hamar bibliotek

  • Mandag - torsdag: kl 10:00-19:00

  • Fredager kl 10:00-16:00

  • Lørdager: kl 11:00-15:00

  Hamar rådhus servicekontoret

  • Mandag - fredag kl 09.00 - 15.00  
    

  Hvis du tester positivt på selvtest, er det viktig at du isolerer deg og ringer smittesporingsteamet på tlf. 404 05 756 (åpen fra kl. 09-20 alle dager).